آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی
سرخط خبرها

پناه بردن بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خوزستان | ۱۳ گونه در معرض انقراض هستند

  • کد خبر: ۳۳۱۹۵۵
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۰
پناه بردن بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خوزستان | ۱۳ گونه در معرض انقراض هستند
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از خطر انقراض ۱۳ گونه پرنده در این استان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه استان خوزستان مامن و ماوای بیش از ۳۰۰ گونه پرنده است، از در خطر انقراض بودن ۱۳ گونه از این پرندگان خبر داد.

محمدجواد اشرفی با اشاره به روز جهانی پرندگان مهاجر اظهار کرد: همه ساله در دومین شنبه ماه می‌ و دومین شنبه ماه اکتبر به دلیل ماهیت چرخه‌ای مهاجرت پرندگان در دو نیمکره شمالی و جنوبی زمین، روز جهانی پرندگان مهاجر، گرامی داشته می‌شود. امسال شعار امسال روز جهانی پرندگان مهاجر "فضا‌های مشترک؛ ایجاد شهر‌ها و جوامع دوست‌دار پرندگان" تعیین شده است.

وی افزود: خوزستان مامن و ماوای بیش از ۳۰۰ گونه پرنده است که به صورت بومی و مهاجر در زیستگاه‌های آن حضور دارند و پرندگان مهاجر، عمده پرندگان موجود در خوزستان را تشکیل می‌دهند که به صورت دو گروه عمده مهاجران زمستان‌گذر و مهاجران تابستانه وارد استان می‌شوند.

پرندگان مهاجر زمستان‌گذر خوزستان از کجا می‌آیند؟

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: گونه‌های پرندگان مهاجر زمستان‌گذر همه ساله از اوایل پاییز از مناطق شمالی ایران و همسایگان شمالی به منظور سپری کردن بخشی از فرآیند زیستی خود وارد خوزستان می‌شوند. این گونه‌ها با توجه به سرمای طاقت‌فرسای مناطق شمالی، زیستگاه‌های استان خوزستان را مطلوب و مناسب تشخیص می‌دهند و زیستگاه‌های خوزستان پذیرای آنها هستند؛ در بین این پرندگان، انواع غازها، مرغابی‌ها، قوها، حواصیل‌ها، آبچلیک‌ها، پاشلک‌ها و عمده پرندگان آبزی و کنارآبزی را می‌توان مشاهده کرد.

وی بیان کرد: برخی از این گونه‌ها در فهرست‌های حفاظتی سازمان‌های بین‌المللی و همچنین سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان با عنوان‌های «در خطر انقراض»، «آسیب‌پذیر» و «حمایت‌شده» قرار دارند.

اشرفی گفت: ۱۳ گونه از پرندگان استان خوزستان، در خطر انقراض هستند که از این میان می‌توان به عروس غاز، غاز پیشانی سفید کوچک، اردک سرسفید، اردک تاجدار، اردک مرمری، پلیکان پا خاکستری، گیلان‌شاه خالدار، غول حواصیل و خروس کولی اجتماعی اشاره کرد.

وی افزود: پرندگان مهاجر زمستان‌گذر، همه ساله و همزمان با سطح کشور و کشور‌های دیگر سرشماری می‌شوند. در استان خوزستان در چند سال اخیر سالانه بیش از ۱۲۰ هزار پرنده شمارش شده است.

مهاجران تابستانه در خوزستان گرم چه می‌کنند؟

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: دیگر گروه پرندگان مهاجر استان خوزستان، مهاجران تابستانه هستند. گونه‌های مهاجر تابستان بیشتر برای جوجه‌آوری، زیستگاه‌های خوزستان را مناسب تشخیص می‌دهند و از مناطق شرقی و غربی وارد استان می‌شوند؛ پرندگان وابسته به مناطق تالابی و دریایی و پرندگان وابسته به مناطق جنگلی شرق و شمال استان خوزستان و حاشیه رودخانه‌های دز و کرخه برخی از این پرندگان هستند.

وی ادامه داد: گونه‌های سلیم‌های خرچنگ‌خوار، پرستو‌های دریایی، کفچه نوک‌ها، فلامینگوها، کاکایی‌ها، چرخ ریسک‌ها، گنجشک‌های رودخانه‌ای و گلو زرد، میوه‌خور‌ها و لیکو‌ها برخی از پرندگان تابستانه هستند که به صورت کلونی‌های بزرگ و کوچک زادآوری می‌کنند.

اشرفی گفت: برخی از گونه‌های جوجه‌آور استان خوزستان، در دهه اخیر شمارش و با حلقه‌های مخصوص پرندگان، علامت‌گذاری شده‌اند.

وی بیان کرد: سلیم خرچنگ‌خوار بزرگترین کلونی جوجه‌آور دنیا را در جزایر خور موسی تشکیل داده است و اقدام به زادآوری می‌کند و این، نشان از ارزش‌های زیستی بالای استان خوزستان دارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->